Sunday, March 15, 2009

Plak

Majlis Bandaraya Ipoh dah bok keluaq satu arahan yang sangat penting untuk Negeri Perak dan Malaysia. Plak yang kerajaan PR Perak boh elok-elok bawah pokok tu mesti dimusnahkan.

Depa kata "pembinaan plak itu menyalahi Akta Jalan Parit dan Bangunan 1974 kerana menyebabkan halangan di tempat awam". Bila aku baca ni aku rasa betoi jugak tindakan MBI ni.

Awat Nizar ni tak tau ka di bawah pokok tu ada runway baru untuk lapangan terbang Perak. banyak kapai terbang dok berlepas dan mendarat. Kalu terkena plak tu tak ka rosak plak tu pulak, biaq pi la kat kapai terbang tu, kalu rosak depa buleh beli lain.

Plak tu jugak depa bina betoi-betoi ditengah jambatan yang terpanjang di bumi. Tak elok la, kalu masa depa dok bawak kereta depa berhenti nak bergambaq dengan plak tu di tengah jambatan.

Dah la tu, semua pengunjung ke shopping kompleks terbesar di dunia yang terletak di bawah pokok tu terpaksa berhati-hati bila bawak kereta di situ pasai takut terlanggaq plak tu.
Bukan saja ganggu plak tu kacau lalu lintas disitu, awat kerajaan PR tak tau ka dibawah kawasan plak tu ada satu nuclear reaktor rahsia yang BN buat dulu untuk projek peluru berpandu rahsia kita? La peluru berpandu yang teknologi dia Russia dan Amerika berebut-rebut bak curi tu.

Awat depa tak tau ka yang semua satelit kita yang kita hantaq ke Bulan, Marikh dan Matahari dilancarkan daripada bawah pokok tu? Kan leceh untuk roket-roket kita kalu kena ubah tempat. Di situ dah tedoh elok dah.

Apalah PR ni macam tak paham saja. Ni semua benda-benda strategik, kita kena jaga. Aku cadangkan, kita buboh saja plak tu di depan State Secretariat.

12 comments:

cakapaje said...

Salam Cikgu,

Sokong! Tapi, kalau boleh, kita buat plak yang sebesar pintu. Dan memandangkan ianya akan menggunakan 3 bahasa, maka pasti bahagian tengah itu lopong. Jadi, apa kata bahagian tengah tu jadi tempat bersemadi si zambry dan sekutunya?

Kata Tak Nak said...

Shah,
Zambry punya tempat dekat dengan tong sampah, mana buleh tengah.

cakapaje said...

Cikgu,

Hehe, kat tengah plak tu, akan dipenuhi dengan cement. Dan zambry dan sekutunya diabadkan dalam cement itu.

D'ayo said...

Cikgu,

Kalau kat Selangorlah pulak, dah lama dah plak tu kena buang sebab ada dentist yang dah meroyan... hari tu tak dapat cabut gigi, nak try cabut janggut oranglah pulak

Kata Tak Nak said...

D;ayo,
Nasib baik dia cari janggut, kalu dia nak cabut yang tu, tak ka leceh?

Kerp (Ph.D) said...

masalahnya plak tu menghalang perjalanan rakyat yg apparently suka berjalan dibawah pokok...muahaha...

Kata Tak Nak said...

Kerp,
Tu la, PR ni tak tau, pokok tu untuk rakyat jalan, romen-romen dan mungkin bikin-bikin.

mem-Besar said...

salam!! ntah apa2 kan dorang ni .. takut kat bayang2 sendiri .. plak tu pun dorang tengok serupa hantu nak cekik dorang kot .. tu yg duk p roboh tu.

Kata Tak Nak said...

mem-beasr,
Bila dah banyak buat salah maka paranoid la depa. Pokok pun depa tengok macam musuh. Saya tak heran kalu depa hantaq barua depa pi racunkan pokok tu.

rastom said...

Nasib baik depa tak bagi pokok tu pakai skirt. Jaga jaga Tambi Kici mari..

Car Loan Calculator said...

Yaya.....betul....~

Looking for a Car? said...

hahaha
chill man

Digital Clock

Date and Time


 

Design by Amanda @ Blogger Buster