Thursday, January 8, 2009

Bila nak habih ni?


Aku tengok di blog list tadi dan nampak muteaudio baru boh satu post horang lebeh 2 jam tadi so aku pun masuk la. Masok saja aku disambot dengan gambaq ni. Dia kata dia cilok gambaq ni di blog sapa entah, so aku pun cilok dari dia la.


Bukan apa, saja nak tanya hampa rasa-rasa pasai apa dia menguap macam tu? Aku nak bagi sikit pendapat aku la, tapi hampa buleh buboh pendapat hampa sendiri kalu mau.

1. Dia baru sampai dari Penang, tak dan nak rehat depa dah suruh beratoq. Semalam ataih bas dia tak tidoq langsung pasai asyik dok tanya kat depa bila nak bayaq duit dia.

2. Dia dah bosan dengan pilihanraya kecik ni, pasai tiap-tiap pilihanraya kecik depa mesti panggil dia. Dia tak kisah, huloq mai semua jadi.

3. Dia jemu tengok muka calon yang dia kena sokong pasai tak senyum langsong.

4. Dia bengang pasai depa janji nak bagi nasi kandaq, last-last depa bagi keropok lekor saja untuk sarapan pagi.

5. Dia letih pasai yang ni tempat yang ke 6 dia kena beratoq hari ni. Lepaih ni depa nanti bawak dengan lori ikan bok pi tempat lain pulak, kunun-kununnya nak tunjuk mana saja Mr. Muka Masam pi ada sambutan hebat.

6. Dia kerja dengan urusetia semalam, sibok kira duit dari malam sampai pagi.

Kalu hampa nak tambah, aku alu-alukankan.

Maaf Razlin pasai terpaksa cilok.

7 comments:

Anonymous said...

dia bagi koman "MASUKKKKKK BARIS!!!"..hehe..amacam ada kena???

Kata Tak Nak said...

Anonymous,
Buleh jugak tu, tapi yang menguap tu macam mana>

cakapaje said...

Salam Cikgu,

Lor...dia menguap pasai boring dok dengaq ketua sarkas dok pokpek pokpek lebih dari orang pompuang tengah mengumpat. Oops!

Lagipung kang, dia tadi makang nasi dagang sebanyak boleh kerana first time jumpa.

Kata Tak Nak said...

Shah,
Aku dok agak macam tu jugak pasai tengok dia macam mami penang yang di impot punya. Dia balon nasi dagang sampai kembong perot so mengantok la, lagi pon dia dok kira berapa upah nak dapat.

Kerp (Ph.D) said...

cikgu, ada mitos mengatakan kalau sorang dok menguap dalam satu tempat, orang lain akan ikut berjangkit, dan nguap sekali. cik akak kita sorang ni sah berjangkit dari top cheif dia la tu kot...hehehe...

Kata Tak Nak said...

kerpov,
That was a real good one. Kalau depa tunjuk sampai kat bawah tentu dia ada dok pegang gambaq dia tu.

cipan goreng said...

hahaha..betol3...tp teringat cikgu fizik saya cakap...angin tiup-tiup,mata pun katop...hehee,saya rasa depa dok kena angin sepoi-sepoi bahasa kat tepi laut t'ganu..tu yg dok ngantok,lagi pun cam cikgu kata r,mai daghi penang,niat nak makan angin a tuh..tuh dok tengah makan angin a tu...aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaumm

 

Design by Amanda @ Blogger Buster